Monday, June 1, 2009

De la pufarina expandata la gogoasa infuriata!

Da, e bine scris: de la pufarina expandata la gogoasa infuriata!
Asta a fost evolutia "simtirilor" mele sambata. Cum altfel?!

Cu cateva saptamani in urma Carina ne invita la botezul fetitei ei, Cristina. Si Laura suna si zice: eu ii botez, nu se poate sa nu vii! Ok, venim, o stiam pe Cristina cand inca era in burtica Carinei, atunci cand Laura i-a facut un b-shower surpriza si am participat si eu.
Vineri am mers la stilista sa imi fac parul, sambata dimineata am mers prin mall-uri sa ma uit dupa ceva accesorii pentru tinutele posibile pe care le aveam in minte! Proband la Smart Set niste rochite, nu m-am ingrijorat f tare cand size 11 nu mi se potrivea, ca de, e magazin de slabanoage si de obicei in loc de Medium ca size, imi iau de acolo Large.
M-am ingrijorat cand 13 nu imi venea bine si sincer nu am putut deschide gura sa cer 15, ca pur si simplu eram in soc!
Asa ca nervoasa foc am venit acasa, si am zis, na, sunt o pufarina expandata! Cum naiba s-a intamplat? Fac spinning de 3 ori pe saptamana, sunt in gradina cand vremea in permite, cum sa ma ingras pe zi ce trece?

Ok, pe la 3 zic sa ma imbrac, aliniez tinutele pe pat si incerc sa ma decid: gasesc o pata pe ie deci pica varianta patriotica si atunci ma imbrac cu next in line. Shock, groaza si durere: nu imi vine! Ma ia plansul, ma ia nervii, mi-i vars pe cine apare in cale, recte Victor, care tine sa imi zica ca lui inca ii vine costumul din Romania :) Asa am devenit gogoasa infuriata!
Il lasam pe Andrei la Dana si apoi direct spre Smart Set, altul decat cel de dimineata, unde stiam ca au marfa mai abundenta. Si au rochita pe care o vroiam, o probez, toate suncile la vedere, si probez si probez, si inca una, si inca alta, pana ma infurii, ma ia si plansul si cer marimea 15, care bineinteles ca nu o aveau!
Fetele de acolo, dragute si saritoare, imi gasesc o rochita care ma avantajeaza, na ca zambesc de fericire, Victor isi sterge transipratia de pe frunte, nu ii place sa ma vada nervoasa si iritata, ca parca mie imi place :(
Ma imbrac, apoi imi gasesc ele si un sal negru sa imi pun pe umeri, gasesc la reduceri si 2 bratari mari, set, in reduceri, alb si negru (rochia neagra si o dunga alba). Si sunt gata de petrecere. Fetele taie etichetele de pe mine, of course ca rochia care ma incape nu e in sale, cum altfel, dar nu e nici o avere, asa ca no complain din partea mea si nici a lui Victor, fericit ca sunt eu multumita!

Gata, pornim spre Toronto, la ora la care de fapt ar fi trebuit sa fim acolo! Victor isi face de lucru cu GPS-ul lui Radu, incearca cu subtilitate de elefant sa ma faca sa fiu de acord sa achizitionam si noi unul, dar inca nu-i iese :)

Gasim biserica, nu gasim loc de parcare, Victor coboara sa mearga in biserica, sa mai prinda ceva din botez sau macar pe cineva participant la botez. Si eu plec sa parchez masina. Observ ca zona e ethnic portugheza, gasesc un loc de parcare, ma razboiesc cu unu care vroia sa se strecoare pe locul de parcare care il pandeam eu de cateva minute, parchez triumfatoare, platesc parcarea si plec spre biserica. Sa pic din picioare cand ma aud fluierata de cei de la bodega portugheza de peste drum, ma bufneste rasul si incerc sa tin fusta jos, ca batea vantul, nu de alta, da sa nu se vada burtiera mea varianta extended (pana la genunchi) si sa ruinez frumusete de moment! De mai bine de 3 ani nu m-a mai fluierat cineva, de fapt din Romania!

Petrecerea a fost de vis, petrecere adevarata, cu mancare ca in basme, si eu ma gandeam cu tristete ca na, asa devine omu gogoasa infuriata, mancand si mancand si mancand!

Ieri vine Dana pe la noi sa mai vorbim si din una in alta imi zice: pai hai sa calculam caloriile la o zi in care tu zici ca nu mananci f mult (ea are cunostinte in domeniu mai aprofundate ca mine). Si asa aflu ca jumate de punga de popcorn are 220, ca berea are si ea vreo 300 at least....Apa cu lamaie scrie pe mine, spinning, chiar daca cad de pe bicicleta de somn! (ori de foame?)

PS: revin sa va spun ca am vazut o procesiune de negri in fata unei biserci, ca era nunta ori inmormantare habar n-am, as fi vrut sa opresc sa ma uit mai in amanunt, (asta delicat zis, ca varianta reala e sa ma holbez) dar eram in coloana si nu puteam sa ma risc sa ma ratacesc in Toronto cautand restaurantul. Ce ne-a impresionat teribil: ele, doamnele, indiferent de varsta si de gabarit :) erau imbracate la costume elegante, culori tipatoare si cu palarii cu voal! Victor a vrut sa ii atraga atentia Laurei (nasei) ca ii lipseste palaria, dar nu l-am lasat eu, mi-era ca si-o ia de la Laura, asa, moldoveneste!

1 comment: