Monday, June 22, 2009

Primul weekend 20-21 iunie

Primul weekend s-a dus, 12 au mai ramas!
Vineri seara, tata s-a decis, de gura mea mai mult, sa taie iarba in backyard. Victor a avut o presimtire ca ceva rau o sa se intample, dar eu am decis ca de dragul unei estetici necesare, e cazul sa ne asumam ceva riscuri.
Trebuie sa ne luam alta lawnmower, dar tata s-a jurat ca a reparat-o pe cea existenta, asa ca Victor a adus prelungitorul, galben stralucitor, i-a aratat tatei cum functioneaza masina, l-a rugat sa nu se grabeasca, si sa fie atent sa nu taie cordonul.
Tata bineinteles ca a ascultat indicatiile plictisit (io-te domle cine-mi da mie sfaturi), n-a retinut nimic din ce i s-a zis si dupa cateva minute cablul era ferfenitza. A trecut vajaind peste el...Acu pe mine nu m-a deranjat f tare aspectul, dar mi-a fost ciuda ca a fost vajait, ca nu a ascultat, si mai mult, ce si-a auzit de la mama, mama-mama!

Mama a facut "curat" in toate dulapurile si a rearanjat totul. si era atat de mandra...astepta sa fie laudata :) e cazul sa mai scriu cat de tare mi-am muscat limba cand am vazut? Da tre sa aiba o ocupatie, altfel o ia ea rara, si noi toti pe langa ea....

Mama nu intelege ca vasele se pun in masina de spalat vase dupa folosire, nu le spalam in chiuveta, dupa axioma: pai nu se strang f multe, la ce sa le las? pai daca nu le pui in masina, nu se strang!!!

Am mers cu ei la piata, sper ca le-a placut, am facut cumparaturi, am mers cu ei la calarie, le-a placut tare mult cum calareste Andrei, si mai mult, au prins esenta: la cat e de temator Andrei in general, pe cal da dovada de f mult curaj!

Pe seara am mers la Laura, o placere ca intotdeauna, degustat de bunatati, vazut poze de la botez, si de la petrecere...

Ieri am mers cu ei la biserica, apoi la Festivalul multiculturalitatii in Victoria park. La biserica parintele a lungit-o in extrem cu predica, ca mai aveam un pic si muream acolo de plictiseala, pe un topic total nepotrivit pentru multimea de babutze si mosi evlaviosi prezenti. Mama a tinut sa remarce ca parintele nu e asa de grozav cum ni se pare noua, iar eu ma gandeam: cine o fi auzit ? ar trebui sa schimb biserica?
in schimb au f foarte impresionati ca lumea i-a bagat in seama in biserica, i-a intrebat de unde sunt din Romania, si parintele a stat de vorba cu ei...

Apoi am mers la festival, care de data asta a fost mult mai bine organizat ca in anii precedenti, mult mai multe standuri, unele noi, unele au disparut, first nation a sarbatorit si ziua aboriginala...super. Hai sa mancam ceva, hai sa trecem pe la mai multe standuri si sa vedem ce le-ar fi pofta sa manance.
Mamaia a strambat din nas la mai toate standurile, incat Andrei mi-a zis: mami hai sa plecam, ca mamaia iar se stramba la mancarea astora, si mi-e ca nu e de bine :) Pai cum, ii lasam aici? Hm, n-ar fi o idee rea:)
Andrei a vrut sa manance baclava si halva. Asa ca n-am avut scapare pana nu am cumparat pentru toata lumea baclava si o bucata de halva. Apoi le-a fost sete, Andrei a mers sa cumpere limonada cu maia, taiu a ramas cu mine. L-am intrebat daca ar vrea sa manance un kebab de pui, si asa ne-am asezat la rand la standul turcesc. Cand am ajuns sa cumpar, l-am intrebat daca imi face acolo o mica reducere ca sunt part turcoaica, uite la tata, ala a inceput sa rada, zicand ceva in turceste, eu tot in engleza, zic: imi fac neamul de rusine daca nu negociez cu voi acum, si mi-au facut reducere :) Tata radea, zicand: pe barba mea ai facut economii (nu tata, pe moaca ta de turc veritabil!)
Pana la urma am impartit cu totii, ca mama si Andrei care nu au vrut initial au dat buzna in farfuriile noastre.

Ei, alta e treaba cand burta e plina, asa ca hai sa vedem ce au astia pe la standuri. Am sfarsit prin ai lua lui Nicu un fluier african, lui Iulica o rochitza asiatica super interesanta, Paulei un desen pe papirus. Am mers si in zona aboriginala si i-am ascultat cantand si incantand, o experienta unica. Erau asa de frumos imbracati, dar am fost impresionata de remarcile rautacioase ale catorva canadieni mai degraba white trash...Bleah, acum inteleg de ce se simt ei cetateni de rangul al doilea.

Am venit acasa, am gratarit si daca va zic ca la 8 si ceva seara jucam tenis de camp nu o sa ma credeti! Raluca, vecina din dreapta, ne-a auzit cand discutam/convingeam pe Victor sa mearga cu mine la tenis si s-a oferit ea sa mearga, asa ca am mers toti 3 si am jucat pana la 9 si un pic pm.

si cum spuneam, mai sunt 12 weekenduri!

4 comments:

  1. Maru mereu ma amuz cu postarile tale. Sa stii ca in momentul asta asa mi-as dori sa imi faca ordine mama prin sertare ;)
    Stiu cum e cand parintii stau la noi dar bucura-te cat ii ai cu tine. Felicitari pt curajosul Andrei. Iar tatal tau imi aduce perfect aminte de al meu. Ii expleca sotul ceva el spune ca a inteles si dupa ce se apuca de treaba mai face cate o boacana ;) Abia astept sa ma viziteze in octombrie :) p.s. Felicitari pt o familie reusita!

    ReplyDelete
  2. multumesc mult de tot pentru cuvintele calde! Sunt pansament pe suflet...

    ReplyDelete
  3. auleu, de unde famile reusita, ca suntem o famile de ciudati care cand se gasesc tre sa se certe. Las` sormeo ca ma mai racoresc si eu 3 luni. :D

    ReplyDelete
  4. pai sa stii ca mama de asta a zis ca sta, ca sa te mai racoresti si tu :)

    ReplyDelete