Tuesday, September 23, 2014

in fiecare dimineata

in fiecare dimineata (exceptand weekendul) ma trezesc la 5AM.
in fiecare dimineata ma grabesc prin rutina spalat, imbracat, machiat si
in fiecare dimineata ies pe usa cam pe la 5.35AM
in fiecare dimineata imi ingheata sufletul in statia de autobuz pana la 6.05AM
in fiecare dimineata sunt in autobuz (cateodata in pur stil canadian, cu AC pornit chiar si la 10 grade afara) pentru mai bine de o ora
in fiecare dimineata ajung in Toronto dupa 7.20AM
...
suna obositor, nu-i asa?
nu e, va asigur.

in fiecare dimineata trec pe langa 2 sau cateodata 3 mogaldete, imbracate, infofolite, care asteapta un van sa le ridice. Sunt lucratori sezonieri, probabil la cules de mere acum, prin august probabil au cules piersici...
Ma surprinde imaginea lor batand pasul pe loc, incercand sa se incalzeasca, ma surprinde imaginea lor in fiecare dimineata. Cartierul in care ii gasesc e un pic mai upscale, cu case frumoase, si ma intreb in fiecare dimineata de unde si pana unde lucratori sezonieri de acolo? Nu poti tine un mortgage, o casa in cartierul ala cu cat face un lucrator sezonier.
E intuneric, nu imi dau seama daca sunt asiatici sau brown. In ambele culturi e un must familia extinsa, si ei sponsorizeaza si aduc in Canada rude cat de multe. Probabil vreun amarat de unchi/matusa, stramutat ca asa zice familia, care nu vorbeste engleza mai deloc, si care cumva trebuie sa isi castige gura.
Si atunci ma intreb: daca asta e situatia, a fost emigrarea un lucru bun pentru mogaldetele alea infofolite de la 5:30AM?

No comments:

Post a Comment