Sunday, November 7, 2010

Viata ei 7

Cum s-a terminat fericirea ei de atunci? Brusc, dureros si nimic posibil de facut in lumea asta!
Erau in Australia. Contractul ei se terminase si il insotea pe el la competitii. El incepuse sa urce tot mai sus in clasamente. Ea facea cumparaturi, se plimba, bronza, si incerca sa caute de lucru. Greu de gasit cand umbli din loc in loc. Dar banii nu mai erau o problema.
Daca ma suna si ii spun ca ma doare capul, vrea sa vina sa ma vada, sa se asigure ca mi-e bine. Are o frica teribila de dureri de cap. Are in casa tot ce e medicament pentru dureri de cap, migrene.
El avea migrene din cand in cand. Nu des, dar erau groaznice. Poate odata la 3-4 luni? Dar il incapacitau pentru minim 3 zile. Atunci ea nu se dezlipea de langa patul lui. Nu se spala, nu manca, il servea pe el, il ingrijea, ii citea,canta, vorbea...
Erau in Australia. El terminase un concurs major, pe podium, bani frumosi in cont, ea prinsese un contract cu portofoliu de actrita (inca nu poate sa inteleaga fascinatia unora pentru tipul ei de frumusete) si decisesera ca dupa ce termina ea auditiile si lucrul efectiv, sa faca Oz pe biciclete.  Apoi el a facut o migrena, care nu a trecut in 3 zile. Nici intr-o saptamana.
Cand a realizat ca e a doua saptamana de cand el e in intuneric suferind de dureri de cap, ca ea nu facuse un dus de 2 saptamani, ca bause doar ceaiuri verzi si cafele, a sunat la salvare.
L-au dus de urgenta, tomografie, si a venit vestea ca aun trasnet: cancer in faza terminala, neoperabil.
A stat cu el pana la sfarsit. A trait toata durerea din plin. Familia lui i-a fost recunoscatoare. Au reusit sa ajunga mult prea tarziu. In dimineata cand ei au aterizat in Oz el inchisese ochii, cu un zambet pe buze, cu toata durerea pe care o simtea, zicand ca Raiul nu are cum sa fie mai frumos decat fata ei, frumusetea ei luminoasa. Ea a zambit cu toata dragostea si nu a mai apucat sa zica ca nu crede in Rai.
Dupa inmormantare, a mai ramas in Australia incercand sa convinga pe cineva, oricine, sa faca turul pe biciclete in memorila lui. Din pacate nu a gasit pe nimeni interesat. Prietenii lui aveau concursuri de pregatit, concurat, castigat. Prietenele ei erau la capatul lumii...
S-a intors acasa, si mama ei a lasat deoparte toate neintelegerile dintre ele, si a ajutat-o f mult sa treaca peste durere.
Dar o durere atrage o alta durere...

1 comment:

  1. Regulile vietii , si un rau nu vine niciodata singur! Si dupa ploaie vine soare.

    ReplyDelete