Monday, October 18, 2010

Viata ei 4

Pana la urma nu a mai ajuns in Maroc. Fratele ei s-a dus pentru ca apucase sa ia biletele, dar si pentru ca patronul restaurantului unde lucra i-a propus sa incerce ceva mancaruri locale, si sa vina inapoi cu ceva nou pentru meniu. A platit patronul.
Ea nu s-a mai dus, cum mi-a marturisit mai tarziu, pentru ca nu reusise sa isi termine proiectul la care lucra in timp, si ar fi inseamnat sinucidere profesionala sa plece. Ori pleca si lucra tot weekendu. Ce rost avea?
Cu timpul nu a mai auzit de englez, si se parea ca e singura. Cand ma suna sa imi zica ca motanul ei e pe moarte si ea nu suporta sa se duca sa il puna la somn definitiv. Nu ma duc pentru ea?
Ho, ho, ho, care motan? ca ultima data aveai catel! A, zice, catelul e dat la alta familie care putea sa aiba grija de el. Crescuse cam mare, si o tara de lesa pe strada. L-a dat la lectii de dresaj, dar dupa ce 3 traineri au cedat si comisionul luat la inceputul lectiilor, si nu au mai raspuns la telefon, a decis ca pur si simplu catelul si ea nu sunt compatibili ( nici catelul si dresajul). Motanul a aparut pe neasteptate. Matusa ei nu mai putea avea grija de el. Ea, suflet mare, l-a luat sub acoperisul ei.
Cu matusa ei avea o istorie tare tumultuoasa.
La un moment dat s-a certat tare cu mama ei. A plecat de acasa. De abia terminase scoala. Matusa, sora tatei, s-a indurat de ea. Matusa a trait o viata asemenatoare ei. Cariera, calatorii, iubiri mai mari sau mici. Acum ramasese cu motanul. La un moment dat a decis ca nu mai putea avea grija de el. Si i l-a dat ei. Matusa se temea ca in caz ca se imbolnaveste si cade la pat si nu mai poate hrani motanul, acesta ii va manca fatza. Brrr...
Matusa renuntase la religia lor si trecuse de mult la catolicism dintr-o mare dragoste. A crezut ca el o va lua de nevasta daca va vedea sacrificiul. El ar fi luat-o, dar banii multi si familia din spatele banilor au zis nu. Asa ca el a uitat de iubire si sacrificiile facute in numele iubirii, si s-a insurat cu un nume. Dap, bani noi, nume vechi, wasps cum zice ea mereu.
S-a mutat de la matusa dupa cativa ani... cu cantec:
Matusa se ducea regulat duminica la biserica. Asa ca intr-o duminica luminoasa de toamna, pleaca spre biserica. Biserica pe care o frecventa era in Toronto. Asa ca s-a gandit pe drum sa mai faca un stop la Tim's. O fuga pan la baie. Se da jos din masina, nu scoate cheile din contact, nu pune in parking, si fuge la baie.
revin

si da, am dus motanul la ultima injectie. Mi-a fost mila de el si de durerile lui.
deci revin

No comments:

Post a Comment