Se aproprie Curcan Day in Canada. Mi-am pregatit puiul mare pe care il costumez in curcan si cu ceva cartofi pe langa o sa fie un festin pe cinste.
revin
si am revenit.
Daca vineri seara nu aveam nici un plan, nimic decat sa facem un pic de curat, si sa mancam si dormim pana nu mai putem, sambata dimineata situatia nu mai era aceeasi.
Am tras o fuga pana la Mississauga, ca aveam niste pui in congelator ce trebuiau dusi la doritor. Apoi am cautat vopsea pentru camara din hol. Daca la inceput am vrut culoarea sa fie de ciocolata, ne-am razgandit si am mers pana la urma cu... da, da, portocaliu. Din pacate portocaliul de sus nu acoperea urmele lasate de pantofii aruncati la tinta de Andrei. Asa ca l-am amestecat cu un pic de alb...
Am facut ceva de mancare si da-i si vopseste. A si planurile pentru we s-au schimbat. Am fost invitati la cumetri, de, ziua lui Radu, implinea 40 de ani. Iar luni i-am invitat pe alde Iulian la masa.
Asa ca duminica dimineata inca frecam pe jos noul parchet, aranjam prin casa.
Distractia la Radu a fost totala. David, finutul, a fost in forma de zile mari. Tortul delicios, curcanul olecutza cum uscat, dar tinand cont ca a fost primul curcan gatit de gazda, a fost delicios.
Luni am facut cozonaci, gatit puiul si ceva legume pe langa, curatenie pe unde a mai ramas...si musafiri.
Ba mai mult, am avut si niste musafiri de Montreal, o placere pentru suflet, din pacate prea putin au stat.
Asa ca luni seara eram gata...de un alt long weekend!
Happy Curcan/Pui Day!
ReplyDeleteSi noi tot cu puiu'... Ba chiar ma bate un gand sa las puiul in pace, si sa barbecuim bucatele de ceva (nu stim sa facem pui intreg pe barbecue, si nici de research nu am chef).
Enjoy puiul!