Thursday, July 2, 2009

Magarul lui Buridan

De putine ori in viata am fost pusa sa aleg intre 2 lucruri si sa nu stiu ce sa aleg. Intotdeauna am fost o incapatanata si am stiut care mi-i calea.
S-a intamplat sa fiu pusa sa aleg intre 2 joburi, si am mers dupa creier si nu dupa inima. Ca o fi fost cea mai buna alegere, nu stiu, aleg sa imi traiesc viata fara sa ma gandesc prea mult la ce ar fi fost daca...
S-a intamplat sa fiu pusa sa aleg intre 2 case, si aici am mers dupa instinct, si instinctul nu m-a inselat deloc.
Acu se intampla sa fiu nevoita sa aleg intre a manca bunatatile facute de ai mei, ori a ma tine de dieta.
Grea alegere si sper sa nu sfarsesc precum magarul lui Buridan.

Dupa multe cautari, am decis sa nu urmez o anume dieta, pentru ca nu imi plac restrictiile de nici un fel, nici macar alimentare. Mie imi plac carnea, branza, dulciurile, pastele, cartofii. Si daca imi interzici sa mananc ceva, sunt om mort.
Da, am renuntat la cafea, dar asta pentru ca doctorul meu a fost categoric de la prima intalnire:
D: trebuie sa renunti la cafea
Eu: nu pot, imi trebuie cafeaua de dimineata, altfel nu sunt om!
D: ai sa mori!
Eu: asta e sigur, aveti vreo indoiala?
D: ai sa mori mai devreme
Eu: says who? cine poate spune ca fara cafea as fi murit la 99 si cu cafea la 65?
D: ai sa faci un stroke si ai sa mori pe loc
Eu: cea mai buna moarte: se stinge lumina, si gata!
D: ai sa faci stroke si o sa ramai paralizata in grija sotului si a copilului
Eu: asa o sa vad daca cu adevarat ma iubesc
D: ai sa faci dementa, cu antecedentele tale
Eu: ok, nu mai beau cafea!
Si n-am mai baut!
Dupa mai bine de 2 ani de tratament mi-a dat voie sa beau ceai verde la discretie! Cica si slabeste, si regleaza tranzitul intestinal. Mai, eu n-am de unde sa stiu astea, da ceea ce stiu e ca ma trezeste dimineata!

Asa ca, ramane sa imi numar caloriile si sa ma tin sub 1800.
si sa merg la spinning.
Bun spinningu: nu trebuie sa gandesti, ci doar dai la pedale si asculti indicatiile antrenorului. Si ritmul muzicii. Sunt zile cand sunt in stare sa fac tot ce zice Virginia, sunt zile cand ma tarasc pe bicicleta (zic eu ca invinge lenea)

Asa ca dupa 2 luni de spinning si o luna de controlat nr de calorii, am constatat ca celulita de pe posterior s-a diminuat, ca am slabit mai bine de o masura la pantaloni! Am fost asa de fericita...

Dar ce ma fac cu bunatatile facute de ai mei: zilnic ceva bun, zilnic gatit proaspat, zilnic vin acasa cu gandul ca mananc numai fructe si sfarsesc gustand ba un pic de fasolica, ba niste sarmalutze, ba un rasol de curcan, ba...
ei vor pleca in septembrie, eu raman cu dieta mea. Sa profit de bunatati ca vorba aia nu ma va rasfata nimeni curand cu asa bunatati ori sa strang din dinti si sa continui numararea de calorii?

2 comments:

  1. Hmmm.. fu bine o vreme.. cand intr-o mare masura ne alintam doar... sala.. alergat.. role.. bla.. bla.. Dupa ceva ani devine un risc sa si respir. Cum am inspirat, cum s-a dereglat cantaru'. Fiind o mancacioasa.. o pofticioasa.. cu mult mai putina ambitie ca tine... am ajuns la un acord cu mine: sa tot fie juma de an.. chiar mai bine.. alerg in we. 2 dimineti pe saptamana, traseu stabilit, din cand in cand il mai maresc.. foarte rar iau pe cineva cu mine (alt ritm decat al meu ma aboseste rau; ba mai mult.. chinui si sarman baiet... ba cu bicla.. ba la picior si nu mai coboara 2 zile din pat... ba o saptamana ma bosgorodesc gajishili..). Daca as rezista fara sa mananc.. as scadea imediat.. cum nu pot.. macar.. nu ma fac cat casa.. raman la dimensiunea usii. Zic io.. profita de bunatati.. incearca sa si arzi pe masura. Si ce ziceai?? 1800 cal?? Pei mie nutritionista nu-mi dadea voie nici 1200.. fie cu ea!!! Spor minunata!!

    ReplyDelete
  2. daca intri pe fitday.com, iti poti face un chart cu calorii intake versus calorii spend. In functie si de cat vrei sa slabesti si in cat timp. ei sugereaza 1 pound pe saptamana ca fiind optim si fara rebound-uri masive.
    Spinning zi de zi, jumate de ora, unde ma chinuie trainerul de ma omoara, zici ca ma uraste!
    asa ca la bunatati atac, si om mai vedea...
    maru

    ReplyDelete