Friday, May 22, 2009

Vecinii

Cand am inceput sa "curtam" casa in care locuim acum, am observat ca si vecinul din dreapta isi pusese casa la vanzare. Problema e din ce unghi privesti toata tarasenia: vecini vechi, se cunosc, le e mai greu sa te asimileze. Vecin nou, taraboi cu mutatul, mai ai si ghinion sa fie din Mama India...atunci sa te tii mirosuri de curry si petreceri pana in zori. Dar am zis ca nu om fi noi cei mai ghinionisti.

Casa din dreapta s-a vandut prin broker. Asa ca nu a fost ocupata o buna bucata de timp, mai precis pana prin primavara. Cand au venit noii vecini.

Discreti, tacuti, parca s-au insinuat in viata noastra. Nimic deosebit, nimic nelalocul lui.



Am observat discret cum si-au amenajat noua locuinta. Fiind townhouse, (case lipite) se aude cand e muzica mai tare, cand se cearta. Dar ei nu, abia simtiti... Am observat si progenituri, curand si eram incantati.

Apoi a inceput scandalul. Cum? Pai vremea s-a incalzit, ziua peste 20 de grade, dar noaptea coboara pana la 10-15 grade, asa ca dormim cu geamul deschis.

Si dupa miezul noptii incepe scandalul: se cearta, se cearta, se cearta. Nu inteleg ce zic: am senzatia ba ca el vine beat acasa noaptea, bea salariul, nu aduce de mancare la copii, ori o insala. Nu stiu. Nu imi dau seama cine are ciocul mai mare: el sau ea. Mai si se cearta. Nu obosesc deloc. S-a dus dormitul meu cu geamul deschis, cu aer curat de padure. Nu se poate asa ceva! (cum eu am frecvent insomnii, nici ceas nu suport in camera, cum am luat casa la o margine de oras, sa nu aud trafic, fabrici, aeropoarte, pentru mine asta e o tragedie!), imi strica bunatate de somn, trebuie sa inchid geamul peste noapte!

Azi noapte m-au scos din pepeni! Au comis-o din nou!

Asa ca azi am sa chem Protectia Animalelor sa vina sa mute cuibul de sub streasina vecinilor. Eu am nevoie de somn!

3 comments:

  1. Eu care credeam ca ai chemat politia,frumos ai scris:))

    ReplyDelete
  2. Frumos! Si eu ma gindeam la vecinii... fara cioc!

    Nelia

    ReplyDelete
  3. ei, tocmai ce spuneam Nelia, forma e importanta, subectul nu foarte...

    ReplyDelete