Friday, October 16, 2009

Safron Tree

Gata, nu mai sunt inocenta ( a se citi virgina) in ale bucatariei indiene. Nu ca m-as fi apucat de gatit mancare indiana, asta n-o sa se intample in veci, ci am mers si am mancat un restaurant bunicel indian.
totul a inceput cu Jacqueline, care adora mancarea indiana, ar manca oricand, oricum, oricat. si de cate ori planuim sa mancam amandoua "in oras" ea propune indian. Eu o dau cotita si asa am sfarsit pe la thai restaurant, ori mexican, ori chinese.
Azi m-a cautat sa ma intrebe cum mai sunt, are un radar fenomenal, si a zis: te scot la lunch! No, nu vreau, am chef de stat in scaun si bocit amar...Nope, nu faci asta, mergem sa mancam, si mancam la indian. OK, deci o sa mor de foame azi...Eh o sa imi tina pizza de aseara...
Si am mers la Safron Tree, aproape de spital, bufet, deci iti alegi ce vrei, nu-ti place, incerci altceva...
Mai, astia au condimente, serios acu.. pun de toate felurile, si asa am mancat niste black lentil, delicioasa pana se ducea pe gat, apoi urma jalea, flacarile si lacrimile. Si am mancat si naan, paine indiana delicioasa, si pui masala, si butter chicken, si multe altele ca nu m-am straduit sa le aflu numele, n-avea rost.
Da, o experienta necesara in dezvoltarea mea ca individ!!!

la fel cum a fost si cea de la mexican!
So face Miriam anii, cum ea m-a scos la lunch de ziua mea, am zis hai sa fac acelasi lucru pentru ea. Si hai sa mergem sa mancam...unde? pai nu thai, nu indian, nu chinez...
Ok, ok, hai la mexican.
Hai...si am mers, un deliciu de mancare, scump in draci dar s-a meritat.
Asa ca ma duc acasa si le fac si baietilor mei mancare mexicana, recunosc Taco Tex Mex, stiu, sa imi fie rusine, dar n-am gatit in viata mea mexican, asa ca totul in kit, cu explicatii ce merge unde merge in ce forma merge...
Si cand au veni baietii de pe unde haladuiau, si cand au realizat ca nu-i asteapta mancarea traditionala de sambata: gratar cu cartofi prajiti, au inceput protestele. Da m-am tinut tare pe pozitie si am zis: incercati intai si apoi comentati! au devorat totul pana la ultima farmitura, au fost atat de incantati sa isi compuna singuri taco-ul incat au uitat ce gura marea avusesera cateva momente mai devreme. Ba mai mult, vor sa incerce burito!

si uite asa devine internationala bucatareala mea :)

4 comments:

  1. valeau ce bun e un burrito. trimiteti-mi si mie

    ReplyDelete
  2. iti trimit un kit de facut burrito de Craciun! M-am scos!

    ReplyDelete
  3. eu iti trimit retete de chana masala, tandoori chicken si dahl.... cum sa nu-ti placa mancarea indiana?!?!

    Lidia

    ReplyDelete
  4. Lidia, nu stiu de ce, nu imi place. Nu e corect zis nu imi place: la nevoie o mananc, deci nu e ceva care sa imi starneasca reflexe de voma, dar nu as merge la indian daca ar fi sa aleg. Dar, tu da retetele!
    Maru

    ReplyDelete