Wednesday, September 15, 2010

Nu am rude in Canada

Am un frate pentru care as muta si muntii din loc. Si stiu ca si el ar face la fel ca mine.
Din fericire, are o sotie de nota 10. Sper sa ramana impreuna cat is fericiti.
(a, si tot astept nepoti :)

Avem multi veri. Si mama si tata au fost multi la parinti. 7 sau pe acolo. Fiecare cu macar 2 copii. Deci veri teoretic am sa umplu o sala de cinema.
Din fericire sau nefericire am pastrat legatura cu f putini dintre ei. Cu unii pe messinger,  cu altii pe FB, mai vad poze cu ai lor prunci sau postari cu ce au facut prin weekend.

Nu e treaba mea pe unde traiesc, ce meserii au, cat copkii au, ce masini au, unde au facut vacante. Atata timp cat socializarea asta e artificiala, nu ma intereseaza. Nu e reala.

Dar recunosc ca am pastrat legatura cu o vara care e pe acelasi continent cu mine, in provincie diferita. Mai un mesaj de La multi ani, mai un ce iti fac feciorii si tot asa, nimic mai mult, de politete.
Nu-mi pasa nici ca a slabit, nici ca s-a ingrasat, nici daca pune conserve de iarna, nici ce masina conduce, nici unde a fost in vacanta, pur si simplu nu ma intereseaza. Nu ma afecteaza cu nimic! Nu-mi creste nici salariu, nici nu mi se inmulteste laptele in frigider, nu-mi pasa! Nu am de gand sa merg sa o vizitez, nu ca nu as fi vrut la un moment dat, dar nu am fost invitata. Asa ca nici nu ma mai pasioneaza, pe de alta parte daca ajung la Montreal, am atatia prieteni acolo, incat nici nu as avea timp sa merg sa ii vizitez.
Nu am de gand nici sa merg in vacante cu ei. Nu cred ca ne-am potrivi deci nu are rost sa imi bat capul
De invitat la noi i-am invitat. Ne-au evitat. Nici nu ii mai invit, mai ales acum...

Acum o luna, matusa mea care era in vizita in Canada a vrut sa vorbeasca cu mine. Noi vroiam sa plecam de acasa, la piata, dar am ramas sa vorbim cu ea. Mi s-a plans cat de lipsita de sensibilitate e mama mea, sora ei (hello, e mama, tu iti dai seama ce zici tu acolo?) ca nu i-a zis si baiatului ei (care traieste in Romania) de moartea unei alte matusi. Ce o fi vrut eu sa fac? sa ii fac morala mamei? No way! Ce treaba am eu?
Apoi a vrut sa stie daca tot grasa sunt: surpriza, am slabit!
ma rog, printre altele, vara mea imi zice ca isi ia masina, ca au nevoie de a doua masina. I-am zis ca au facut o alegere buna dupa parerea mea...Noi avem masinile in lease...Si atat!

Eh, si de aici, a explodat (pardon my French) rahatul: matusa ajunsa in tara, in loc sa povesteasca ce a facut in Canada, a tinut sa mearga la mama la tara si sa ii faca morala, cum ca nu stiu eu ce fac! Cum de mi-am luat masinile in lease?
Cum matusa nu a avut masina in viata ei, stie doar ca are roti si volan, nici decum lease si finantare is in vocabularul ei cotidian, asta inseamna ca s-a discutat intens despre alegerile mele financiare/automotive!
de ce?

De ce dupa atatia ani de Canada, barfa romaneasca, grija de altul nu s-a dus din rudele astea ale mele?

M-am sucit si rasucit, sa ii sun, sa le bat obrazul, sa o sun pana si pe matusa sa o intreb daca nu cumva are nevoie de vreun control medical, unde sa ii zica sa isi vada de treaba ei...Apoi am zis: sunt singura aici, asa cum am fost si pana acum, nu-i asa?
Cu ce schimba situatia ? cu nimic!

Deci nu am rude in Canada!

2 comments:

  1. Off draga mea mare pacat. Eu intotdeauna ma tot mir cum unii nu mai pot de "grija" altora...ca si cum nu au nimic a face, decat sa iti monitorizeze starea de ""bine" si sa dea raportul altor guri si urechi avide de "vorbe dulci".
    Mi-e efectiv scarba de astfel de personaje. Avem si noi un "tzatz (ca e un el)" care ne suna regulat sa vada cat de rau ne mai e...probabil nu mai are ce barfi pe acolo si are nevoie de subiecte noi.

    In alta ordine de idei, stiu ca doare, dar nu merita.

    N-ai rude in Canada :)
    Insa ai prieteni multi. Asa ca bucura-te de ei :)

    Pupici si multa multa bafta

    P.S. Am un doctor in casa :D

    ReplyDelete
  2. Multumesc mult de tot pentru cuvintele calde!
    Felicitari doctorului! Si la mai mare! si la job bine platit!

    ReplyDelete