Andrei trebuie sa "deschida" un restaurant. Proiect final la cursul de Hospitality and cooking.
Cu tot cu cercetare de piata, finante, decor, meniu, supplieri, retete!
S-a gandit la un restaurant romanesc. Ne-a consultat la nume. El a vrut Dracula's house, dar cand eu am sugerat ca e nume de Steak and Grill resto, (asta insemnand fripturi in sange, in tepuse, etc) a dat inapoi. I-am zis sa aleaga un nume usor, firesc. Romanian kitchen. Suna bine, dar pruncu l-a vrut in romana. Asa ca e Bucataria Romaneasca.
Primul pas e facut, avem un nume! Cum noi nu am mers aici niciodata la un resto romanesc, ca doar gatesc romaneste, nu? a tras concluzia ca e o nisa pe piata si ar fi bine sa incerce. Nu uitati ca totul e fictiv, proiect pentru final de credit. I-am zis, da o cautare sa vezi ce gasesti in zona. Nope, sunt magazine romanesti, fac romancutzele prajituri si mananca romanasii preparate, dar restaurante nu sunt. Ori nu au reclama/website online.
Acum munceste la menu. Vrea sa faca 2 tipuri de menu: fix si specialties. Plus kids menu.
Vrea mamaliga, vrea supe, ciorbe si sarmale. Vrea supa cu galuste!
(oh, nu a vrut sa manance ani de zile supa cu galuste, si sincer nu stiu de ce, pentru ca adora grisul. Cam de pe la mijlocul lui aprilie nu am avut prea mult timp si chef de gatit, asa ca am redus la max, si am profitat de ajutorul lui cand l-a oferit. Urmarea, nu am facut ciorbe si cand duminica am facut supa de galuste, a fost un hit imens! Si-a pus singur ieri si a mancat supa!!!)
L-am gasit ieri agitat ca nu are inspiratie, nu stie ce pune in menu. Pentru un moment m-a ametit si pe mine, pana cand "m-a lovit" in freza ca biblioteca geme de carti romanesti de bucate. I le-am pus in brate! Prunc happy pana cand a realizat ca is in romaneste. Citeste romaneste cam cum citesc eu spaniola :)
Apoi o prietena draga (multam Alice) mi-a trimis cel putin 3 linkuri...
Atunci s-a mai potolit "furtuna"
No comments:
Post a Comment