Wednesday, February 8, 2012

Concurs

Doctorii din programul pe care il coordonez au decis ca pauze prea mari intre petreceri, intalniri, distractie, mancare buna, bautura fina, dauneaza sanatatii.
Asa ca duminica am  primit email in care eram invitati de catre fellow-ul saudi la un concurs culinar. Fiecare gateste ceva specific tarii din care provine. Nici o mentiune de premiu, asa ca...luni dimineata il prind inainte de a intra in OR (operating room) si il intreb: care-i premiul?
Pai mananci mancare autentica din 9 tari, ce premiu mai bun de atat?
Not enough for me... zic razand...
OK, zice saudi, pun la bataie 100 de dollari, esti happy asa?
Eh, asa mai vii de acasa!
Ce ai de gand sa gatesti?
Nu stiu ce ma poseda sa zic: sarmale! Auzi la mine, sarmale! Am facut de 2-3 ori si acu is experta la sarmale!
Saudi sare in sus de fericire si zice: premiul e al tau! I love cabbage rolls! Cum le faci?
pai in frunza de varza murata, cu un pic de sunculita pe langa sa dea gust! Ma uit la el ca deja e innundat de pofta! Cu greu reuseste sa zica: da' te rog io, fa-le cu carne de vita si lasa sunculita deoparte!
Pentru tine promit sa le fac cu carne de curcan si cu sunculitza afumata de curcan!
Se uita la mine cu ochi umezi, gata sa ma ceara de a doua nevasta, si sa plateasca in aur sarmalele alea...
Isi revine cu greu, mai ales ca isi vede pacientul trecand spre OR, si zice: mai am 10 min, stai sa iti spun ce supa complicata am eu de gand sa fac...
Il trimit la sala, promitand sa apar in 26 feb cu sarmalele aburinde...

No, acu io ce ma fac?

2 comments:

  1. faci sarmale:)
    succes, o sa fie delicioase!
    eu le-as face cu 1 zi inainte sa ma asigur ca ies perfecte...oricum, daca sta 1 zi mancarea se patrund mai bine aromele:)

    ReplyDelete
  2. trebuie sa le fac cu o zi inainte, ca trebuie sa ma commute la Toronto, nu?

    ReplyDelete