Wednesday, February 15, 2012

Bilete

Din intamplare am descoperit ca biletele la concertele orchestrei simfonice din KW is extrem de ieftine. E mai ieftin sa mergi la un concert simfonic decat sa mergi la film. Eh, mint, cam acelasi lucru, dar daca la film te alegi cu punga imensa de popcorn si carafa de suc, la concert treatul e un pahar de vin alb/rosu, ori o cafea.

De prin noiembrie ne tot ducem. Asa am vazut un concert exceptional de Craciun, poate am sa scriu despre asta, apoi Prokofiev si vineri ne ducem la Ravel.
Ba am fost si la un concert al orchestrei de tineret unde fetita unei prietene deosebite, a fost concert maiestru! Ce mandri am fost, fetita a cantat exceptional, a fost selectata din toata orchestra, a intrecut copii mult mai mari decat ea.

Deci vineri mergem la Ravel. Ravel  e cunoscut pentru Bolero care nu e nimic, nici melodie, nici nimic, nu are nimic artistic, nu are vibratie, ci e o chestie pe care Ravel a facut-o pur matematic sa demonstreze ca se poate compune fara fir, fara vibratie. Apoi a ramas in istorie prin aceasta piesa, dar a urat-o cu desavarsire. Vineri orchestra mare va canta si bolero dar si inca 2 concerte din care unul de chitara! Sunt in extaz, pur si simplu!!!
Edwin Outwater, conductor
Jason Vieaux, guitar

Ravel: Suite from Mother Goose
Nico Muhly: KWS Commission
Rodrigo: Concierto de Aranjuez
Ravel: Bolero

Bolero is still one of classical music's most potent works, with its seductive melody that grows non-stop to a mighty climax. This dazzling concert also includes the most famous concerto for guitar, performed by brilliant classical guitarist Jason Vieaux, and a KWS commission by Nico Muhly.

“I have written only one masterpiece and that is Boléro,” Ravel sardonically told a fellow composer. “Unfortunately, it contains no music.” First written as a ballet score in 1928 for Ida Rubinstein’s troupe, Boléro builds continuously on just one rhythm and a single theme in two sections. The piece evolves asa huge orchestral crescendo created primarily through constantly expanding orchestral timbre. “It is an experiment in a very special and limited direction,” Ravel cautioned when the piece began to be popular and to receive performances in the concert hall. [It consistss olely of] “orchestral tissue without music – of one long, very gradual crescendo. . . The themes are impersonal – folk-tunes of the usual Spanish-Arabian kind.” This use of the word ‘impersonal’ is reflected in Ravel’s original
conception of the stage design of Boléro as a streetscape, with a factory in the background. Like Honegger’s tone-poem Pacifi c 231, early 20th century life is reflected in art, specifically in Ravel’s hypnotic, machine-like rhythmic repetitions.
– Notes © Keith Horner, 2011.
Am sunat si mi-am comandat biletele. Sambata am uitat sa ma duc sa le ridic, asa ca azi am plecat mai devreme de la servici, am parcat masina in centru, la The Record, si pe jos am plecat pana la sediul orchestrei. Mi-am luat biletele si deja ma gandesc ca vineri am sa sun sa imi comand biletele pentru urmatorul concert... nu spui ce va fi, surpriza!
Nico Muhly
John Williams is one of the most famous composers of this century. His scores have revolutionized the film industry. This concert features some of his most notable themes: E.T., Superman, Jurassic Park, Indiana Jones, and Harry Potter. The concert also includes the music we know and love from all six Star Wars films.


N-am rezistat sa nu va spun, de fapt fara sa nu ma laud!!!

Am zis daca tot sunt in centru, sa intru si la superstoru asiatic, sa cumpar niste shrimpi si niste peste si ceva fructe mai exotice, daca ma incumet...
Am stat un pic si am asteptat, tocmai primeau marfa, si descarcau pestele. Restul de chineji, de la celelalte raioane, stateau pe margine, si radeau de cei 2 muncitori de la raionu de peste. Aia munceau saracii cu viteza, pestii erau vii, trebuiau separati in bazine... treaba de chinez!
Intr-un final mi-am luat cele achizitionate si inapoi la masina cand... masina era inconjurata, blocata de 3 masini de politie, cu luminile aprinse! O iau la fuga,la gandul ca vreun idiot mi-a busit masina... mai ales ca in fata masinii mele, in lateral, era o alta masina oprita! ajung intr-un suflet, masina e ok, nimeni nu ma baga in seama, eu nu am cum sa plec, asa ca astept cuminte sa vad ce se intampla.
Masina respectiva fusese data ca furata. 2 barbati si o femeie erau in masina la momentul cand au fost opriti, au fost incatusati in fata mea, perchezitionati, eu ma facusem mica mica in masina, l-am sunat pe Victor care a inceput sa rada si imi zice sa fac poze... mare ajutor!
Tipii si tipa au fost luati la intrebari, soferul i-a spus tipei ca you have to own this one up... deci ceva probleme erau cu masina, cine stie, vreun divort? sot raportat masina disparuta?
ok, treaba se ingroasa, mai apare o masina de politie, ies din masina, politistul nou venit vine si ma intreaba daca sunt ok. Ii zic ca da. Ai ramas blocata, nu? da, zic, e ok, pot sa astept.
politistu se uita la mine, se uita la colegii lui si zice: nu, nu ai cum sa fii ok fiind martora la ce se intampla. Esti in stare sa sofezi? Da, zic, don't worry!
Intru in masina si vad ca el era deja in masina de politie din lateralul meu, si imi face loc sa ies. Dau cu spatele, manevrez usor, alt politist tine traficul si ies din incurcatura...
Asta imi trebuie daca am plecat mai devreme de la servici!

2 comments:

  1. eu zic ca:
    Sa aveti parte de un concert placut:)
    Pofta buna la masa:)
    Bine ca nu ti-au lovit masina:)

    Sa ai o zi frumoasa!

    ReplyDelete
  2. La multi ani magnifici si plini de bucurii! Sa ai parte de o zi speciala si frumoasa ca tine:)

    ReplyDelete