Thursday, April 1, 2010

Parinti aiuriti!

off topic: 146!!!

Cu mana pe inima si regretul tot pe acolo, zic ca suntem 2 parinti aiuriti!
Andrei se duce la liceu cu autobuzul. Are nevoie de abonament, care trebuie reinnoit lunar. Nu e luna din septembrie in care sa nu uitam sa ii inoim copilului abonamentul. In martie, pe 1, copilul s-a dus la scoala cu abonamentul neinnoit. Soferul il cunoaste, si i-a atras atentia ca trebuie sa isi ia pass-ul pentru luna respectiva. Si cel de la intors acasa, la fel. Vina copkilului ca a uitat sa ne zica :) Normal ca a uitat si in seara aia. A doua zi, a ajuns la scoala cu un bilet ratacit prin buzunare. La intors insa, of...
Vine Victor acasa la 4, copkilul nicaieri. Se sperie teribil, il striga prin casa, se uita sa vada daca sunt urme ca a ajuns acasa, se uita la telefon, vede mesaje, apasa si aude glasul copkilului care cere sa fie luat de la liceu...
Deci ati crede ca a ne-am invatat minte?
nope!
April 1st, dimineata, realizam ca nu am luat abonament copilului. I-am lasat un bilet pentru dimineata si bani marunti pentru intors acasa (trebuie sa ai banutii exacti ca sa te ia soferul)! Of...

Dar trebuie sa ma laud: am avut aseara parents night la liceu la Andrei si absolut toti profesorii ne-au vorbit la superlativ de Andrei! E primul in clasa lui la engleza, cu toate ca a schimbat nivelul si a avut un gap de o luna, i-a luat pe toti! La matematica e al doilea, si profa zicea ca in curand, daca o tine cu progresul tot asa, va fi primul! De obicei aici nu iti zic nici un clasament, ci se limiteaza doar la rezultatele copilului, dar amandoi profesorii au tinut sa se mandreasca cu progresele lui. La business, profesoara ne-a multumit ca il are in clasa, ca e motorul clasei, tot asa, a schimbat clasa, de la software la principle, dupa o luna de la inceputul scolii (din cauza schimbarii englezei) si acum e mereu cu mana pe sus, si e atent, si se vede ca ii place matematica si....Am plecat cu inimile cat roata la caruta! (asa imi vine sa ma duc la teacherul lui din a 6-a si sa ii bag sub ochi reporturile si sa ii zic de dulce in toate limbile pe care le stiu!, ce mi-a mai amarat nenea asta sufletul in anul ala)

6 comments:

  1. Felicitari Maru! Ma bucur tare mult pentru voi!

    ReplyDelete
  2. Felicitari Andrei! Maru', nu ti se umfla inima in piept de mandrie cand auzi asa ceva?

    ReplyDelete
  3. Si daca s-a schimbat copilul ? Am postat anonim sa nu mi-o iei in nume de rau, ca parintii nu vor sa auda asta. Dar e o posibilitate, nu ? Mai bine bucura-te decit ce sa ii bagi aluia sub ochi. Si mai depinde in ce grup e, ca nu mai e acelasi.

    ReplyDelete
  4. Nu ti-o iau in nume de rau deloc, normal ca Andrei s-a maturizat in anii astia. Dar teacherul de atunci a cerut curriculum special, pentru copii cu probleme de asimilare, si tot anul nu a facut decat sa ii organizeze ghiozdanul copilului.
    Mai mult, discutand cu Kath, cercetator pe evaluare in educatie aici in institut, ea m-a indrumat sa merg sa discut cu pricipalul scolii, pentru ca nimeni sa nu treaca prin ce am trecut noi.

    (18 ani de invatamant, toate gradele luate, metodist si RCP, cred ca pot sa imi fac o idee cat de smart imi e copilului si sa fiu prima care admit ca e o problema)
    maru

    ReplyDelete
  5. Felicitari pentru baiat. Referitor la ticket... puneti-va un reminder pe telefon (sau pe toate cele 3 telefoane) cu 2 zile inainte de 1 ale lunii. Si nu veti uita niciodata ;). Creierul nostru e o sita care curge. :)

    ReplyDelete
  6. multumesc Mihai, e o idee excelenta!
    maru

    ReplyDelete