Monday, April 19, 2010

Istoria se repeta

Cred ca aveam vreo 12 ani cand am facut rost de 10 lei. Cred ca i-am economisit, nu mi-am luat pachet, n-am luat bilet in autobuz, si am facut 10 lei.
Ma ardeau in buzunar rau de tot, si cum din clasa I nu mai mancasem inghetata, am decis dupa scurte deliberari sa ma infrupt din fructul interzis. 4! 4 inghetate, wafe, cu ciocolata, cu vanilie.

dupa ani am aflat ca asta se incadreaza si la binge eating....dar atunci am decis ca imi scot parleala!
Le-am mancat in drum spre casa, intr-o graba mare, sa nu se topeasca, nu era f cald afara, dar totusi, si sa nu ma prinda mama. Inghetata imi era total interzisa deoarece eram eleva la liceu de muzica (duh!)

2010:
Joi, Andrei vine acasa tusind, cu nasul curgand, si cu un inceput de febra. Normal ca incep intrebarile de rigoare:
ai iesit afara transpirat (nu mami, in pauza stau in biblioteca, imi fac teme ori citesc)
ai pupat o fata racita si ai luat raceala (muuuum! stop it!)
ai mancat inghetata (whoops, da!)
Si asa am aflat ca mancase inghetata in fiecare pauza, ca era gratis. Cei de a 11 aveau un proiect de marketing, si ademeneau cobaii cu inghetata.
binge eating inghetata, nu s-a putut opri!
era gratis, era buna!

de mult:
de prisos sa spun ca a doua zi gatul meu era rosu, inflamat, ca abia puteam respira, amigdalele erau cat nuca, si tuseam, si stiti voi restul...
M-a pus mama pe siroape, m-a dus la doctor, tratament injectabil, du-te la vecina asistenta (mama ce baiat frumos avea, de drag si cu cantec ma duceam la intepat). Doctorita m-a luat la intrebari si cu toate ca am negat vehement, concluzia a fost ca am mancat inghetata!
Aaaa, am mai luat si o mama de bataie de la mama si de la tata, ca am fost nevoita sa chiulesc de la Teorie si solfegii, si de la Cor...

2010:
Andrei a mers azi la doctor, trecut pe antibiotic, chiuleste si maine de la scoala, si va trebui sa citeasca la greu...
Era cam necajit: daca nici cand e gratis nu poti manca cat vrei...ce vremuri am ajuns sa traim...

1 comment:

  1. :)))))) La noi acum ploua si cand am luat pitica de gradinita era doar inourat si batea un vant atat de rece ca am ajuns acasa inghetate dar cu inghetata:))) tot patru bine ca 3 sau impartita la 3 si una la 2:))) dezavantajat a fost husbandul binenteles:)))) Lasa sa ne fie de bine, maine e alta zi:)

    ReplyDelete