Saturday, March 13, 2010

No fun

O sa imi dati dreptate: dieta nu e fun deloc!
Am hotarat ca am nevoie de un proiect. Asta prin decembrie, cu vreo 2 saptamani inainte de Craciun. Cum bani de redecorat casa nu aveam, si nici timp, gatitul de noi aventuri ma rotunjea si ii rotunjea si pe ceilalti din casa, am zis: hai sa incercam sa slabim. Eu, adica eu sa slabesc. OK.
Am taiat mufinul de dimineata si l-am inlocuit cu fructe, am mai injumatatit pranzul, si seara mai lejer.
Cantarul a fost de acord cu mine. L-am setat pe pounds, ca se vad mai usor cand dispar. Si am inceput sa slabesc. Vine Craciunul, reusesc sa nu ma ingras f mult, ba mai mult, ma bucur de toate bunatatile, cu masura ce e drept, dar fara frustrari.
Au mai fost si perioade de stagnare. F frustante.
Din ianuarie, am mers la Zumba. Distractie la max. Antrenoarea, nu in prima tinerete, cam si a doua e pe duca, se misca de iti cade falca cand o vezi!
Apoi a inceput obsesia cu miscarea, cu cardio, cu tot ce e miscare. Mi-am luat dvd-uri, si cele mai bune s-au devedit cele de la BG. Faceam cardio si workout seara de seara. Cantarul nemilos, nu se misca, nimic. Apoi colegele de suferinta m-au sfatuit sa mananc mai multe proteine. Cam cu neincredere, am trecut pe avocado, kefir, fasole, si alte alea. Cantarul a inceput sa se miste, sa o ia la vale! Iuhuuu

Dar e no fun! La serivici, evit iesirile la Hero Burger, pai burger fara fries? no way, asta poate intra in categoria blasfemiei. Si asa incet incet te retragi, pentru ca nu poti sa ceri celorlalti sa aleaga salate in loc de pizza...
Asta pana Miriam observa ca dieta ta da rezultate si incepe o campanie de slabit in care atrage inca 2 colege. Asa ca acum jumate din institut e la dieta. Si nu mai miroase a fries, ori poutine, ori mai stiu eu ce greasy food.
Doar Glen e nemultumit. El nu are nevoie de dieta. Metabolismul lui e perfect, arderile f mari, asa ca poate manca ce vrea fara sa puna suncute. Si cu noi la dieta si-a pierdut parteneri posibili de Hero Burger, ori poutine. E nevoit sa manance singur. Ce-i place e ca are la discretie toate prajiturile si torturile care apar accidental la noi in institute. Eh, macar asa sa il tinem happy!

6 comments:

  1. Yap...no fun at all! dvd-uri de la BG? Poti sa imi dai cateva detalii? Multumesc

    ReplyDelete
  2. Biggest loser: cardio si workout. Bestiale, bestiale, daca eu care sunt lenea intruchipata nu ma pot culca fara sa imi fac portia de scalambaiala, imagineaza-ti!

    Maru

    ReplyDelete
  3. Ai dreptate dieta nu ii deloc fun...iti sugerez cat mai multe fructe,legume,cereale integrale si bineinteles jogging...asta ii reteta lui prietena fiului meu si crede-ma la ea a dat rezultate...desi mie nu imi plac chestiile cu diete...

    salutari all

    ReplyDelete
  4. Iosif, pai cu fructe si legume traiesc, cerealele le evit ca e bad carbs, bag proteine din carne si beans, migdale, fatul din avocado!

    de alergat, insa nu se poate:
    1, nu am rezistenta la efort absolut deloc
    2, nu am timp, ex le fac seara cateodata si dupa 10 noaptea
    3, a venit olecutza primavara pi acilea, dar fuge iar saptamana viitoare
    4, ar trebui sa ma duc la shopping dupa running shoes, or asta nu-mi place, bleah!

    ReplyDelete
  5. ai un blog foarte la locul lui,familiar ,expresiv si plin de sentimente care ma incearca si pe mine departe de tot ce inseamna "ACASA".Felicitari pentru "saltul"peste cei 40,sau schimbarea prefixului...Life is wonderful.Salutari de la o romanca din italia

    ReplyDelete
  6. multumesc tare mult pentru aprecieri, ponderabila!
    cum e viata in Italia?

    ReplyDelete