Thursday, March 11, 2010

149

Eh, asta e numarul de saptamana asta!

Pentru istetul care mi-a lasat un comment in chineza, ha, macar daca scriai ceva inteligibil! So do you know, I am fluent in English!

Sunt necajita! Dupa ce timp de cateva luni bune am avut un sofer de vis, de ciocolata ce e drept, da da, imi place iar ciocolata!, acum am ramas pe mana cui se nimereste...
Graham a aparut pe neasteptate la volanul cursei de 4,15. Mic de statura, chel, ciocolatiu, ne duce acasa ca vantul si ca gandul...Waw, asta da supriza! Mai ales ca inca plangeam concedierea lui Benny!
Si apoi realizez ca face si cursa de toronto la 6;20 si devin convertit! dap, reusea dimineata sa ajunga in acelasi timp cu autobuzul de 6;05, dar noi mai treceam si prin Cambridge!
Apoi acu 2 saptamani imi sopteste ca isi ia un concediu fara plata din motive familiale. Sotia cu job si 2 copii mici, cu parintii lui in casa, nu mai facea fata. Plus ca trebuia si ea sa inceapa scoala, CMA parca. El pleca la 3 dimineata (Milton) venea in depot sa ia autobuzul, apoi ne ducea pe noi la Toronto. Acasa tot cu noi, cu 4 si 15, ajungea la 7 in cel mai bun caz.
Of, of, of...
Ne invatase numele la toti commuterii, avea intotdeauna un zambet pe buze, f politicos, ce mai, o placere sa il intalnesti. Mai frumos, nici nu ne mai controla la abonamente. Zice, abia vad ce scrie pe peticul ala de hartie...Si daca v-ati luat abonamentul pe 1, e valabil pana la sf lunii, la ce sa ma uit?

Jason e Generalul! Mare, inalt, burtos, chelos, face naveta de 24 de ani. Nu sta decat in primul rand de scaune in dreapta soferului. Generalul e porecla data de soferii de la Greyhound.
Intr=-o dupa amiaza, realizand ca Graham nu ne controleaza la abonamente se decide sa impartaseasca cu noi o patanie din multii lui ani de naveta.
Cica cu multi ani in urma, facea naveta dimineata de dimineata un orb cu cainele lui. Pe vremea cand nu erau computere, cand abonamentele se faceau cu pixul si se treceau intr-un tabel.
Orbul si cainele lui devenisera parte din peisaj, respectata, soferii il mosteneau. Ba mai mult, daca nu era in statie cand ajungea autobuzul, era asteptat, si de multe ori aparea in taxi (cine stie cunoaste ca sunt scumpe).
Toate bune pana cand se schimba soferul de dimineata cu un alt sofer, nou in companie, abia angajat. Apare orbul cu taxiul, si da se urce in autobuz. Soferul vrea sa vada abonamentul, orbul ca nu il are la el, ca e acasa il celalalt sacou. Soferul: uite, taxiul nu a plecat, du-te acasa si ia-ti abonamentul, si pleci spre Toronto cu un autobuz mai tarziu. Orbul incepe sa faca gura de genul, tu nu stii cine sunt eu, si alte balarii. Soferul ii zice: ok, hai inauntru sa ne uitam pe lista cu abonamente, si cu o piesa de ID, rezolvam problema. Treaba ta ce faci la intoarcere!
Sufice to say ca s-au dus inauntru, orbul cam livid, cauta si cauta, tabele, liste, de luna asta, de luna trecuta, de acu 6 luni, orbul nicaieri. Probabil ca avusese in prima luna abonament, si apoi profitase maret!
Jason nu stia daca Greyhound a facut plangere impotriva orbului.


Acu Graham nu mai e...si suntem lasati pe mana celor ce fac liberele! Waw ce adunatura, pe de alta parte, cred ca si ei zic la fel uitandu-se la noi: waw, ce adunatura!

No comments:

Post a Comment