Tuesday, February 15, 2011

Categoria: Am facut-o si pe asta... episod nou

Revenind la categoria: Am facut-o si pe asta...musai sa povestesc ziua de sambata...

Totul a inceput cateva luni in urma, cand o prietena, sa ii zicem Silvia, ma suna si imi spune ca are niste probleme de sanatate si ca a incercat sistemul medical romanesc si cel canadian si ca nu si-a rezolvat nici una din probleme. Si ca acum e disperata, vrea sa incerce medicina homeopata. Ca a auzit de un medic in GTA, la care multi romani merg, si care e foarte bun si vrea sa mearga si ea.
Cum ea nu sofeaza pe highway, ma roaga sa merg cu ea, e disperata, nu mai stie ce sa faca de durere, si ca nimic nu ii aduce alinare.
Zic da din prima si ii spun sa imi trimita coordonatele cabinetului, sa sun de la servici, ca e local de acolo, si fac eu appoitmenturile pentru amandoua. Daca tot vin pana acolo, sa imi dea si mie ceva de insomnie...
Zis si facut, trimite email, sun la cabinet si fac rezervari pentru sambata ce a trecut.
Vine si ziua de sambata, ninge de la miezul noptii pana aproape de pranz, dar ne hotaram sa plecam...
Mai de vorba, mai muzica, mai lalaiala, ajungem la locul cu pricina exact la timp. Gasim cu greu loc de parcare. Intram in mall si nu gasim cabinetul. Intrebam un security guy, care habar n-are unde e, dar dragut, ne indruma spre un herbal shop care ne indruma mai departe spre alta cladire. Ajungem acolo si avem alta surpriza: la parterul mall-ul radio china-canada transmitea! muzica chinezeasca, canta un nene cu atata jale...
Ajungem la cabinetul/herbal shop al lui nenea Fuji Tan. Intra prima Silvia si dupa 10 min iese, si cumpara un morman de buline recomandate de nenea ala.
Intru si eu:
-ma pune sa asez mainile pe o pernita. Incepe sa le studieze (acu manichiura nu era facuta, cand am avut eu unghiile facute? pusesem benzina in K, deci nu prea curate) si se uita, se uita.
-acu nu uitati ca eu venisem la un homeopat, nu un vraci chinez!
-apoi ma pune sa urmaresc destul lui
- imi intoarce palmele cu fata in sus, si imi ia pulsul
-si apoi incepe:
Ai dureri de cap!
(stai sa vezi ca o nimereste, cu iritis-ul meu, durerile de cap is normale)
De la stres ai dureri de cap!
(ai facut-o lata, care nu e stresat?)
Ai un chist la ovare! Cand ai facut ultrasound?
Nu de mult si nu am nici un chist, mi-am facut si papanicolau, si toate controalele si sunt OK
(nu i-a convenit)
Ai probleme cu tiroida!
Nu, nu am. Inainte de a slabi, dr meu a tinut sa faca toate analizele de tiroida, ca sa stiu daca are rost sa ma apuc de slabit, sa nu cumva sa ma ingras de la tiroida.
Ai hemoroizi!
Nu am!
Nu ai probleme cu inima, nu ai probeme plamanii, nu ai probleme cu ficatul, nu ai probleme cu fierea!
Stop, zic, nu am probleme. Pentru ca nu am fiere! Am scos-o!
A, inainte de asta erai constipata, balonata si te durea capul!
Da, dar tocmai de asta m-am operat! E textbook!
Ai o durere de la spate pana la picior!
Nu, nu am.
Te dor rinichii!
Fac infectii urinare, dar nu ajung la rinichi, de mult nu mai fac infectii renale. Deci nu!
Ah, dar rinichii tai nu lucreaza cum trebuie si o sa intri la menopauza f repede!
Mai, ce spui tu acolo?
S-a infuriat si mi-a scris pe hartie ca sunt sanatoasa si nu imi da tratament. Si sa platesc consultatia si gata!
Am platit consultatia, dar m-a bufnit rasul rau de tot, m-am intors spre el si i-am zis: chiar n-ai vazut cearcanele de la ochii mei? am insomnie! Chiar nu ai vazut ca am un ochi rosu? am iritis! Nu ai simtit ca am tensiune mare?
Si dai ras...

De acolo am plecat si am luat masa la un restaurant thai. Silvia a inceput sa planga: pai ea a dat un pumn de bani, e chiar un sarlatan? Pai sarlatan ne sarlatan, pe tine te-a nimerit ca a vazut cicatricile de la operatii. Si ti-a dat tratamentul de rigoare. Asa ca sa nu iti para rau!

Am mers apoi in downtown, am parcat la SK si am mers impreuna in Eaton Mall. Am facut shopping, ne-am plimbat, am ras, intr-un cuvant am avut fun!
Am ajuns acasa la 9PM. Si nu m-am simtit deloc obosita! A fost o zi din categoria: am facut-o si pe asta!

5 comments:

  1. Nea' chinezu' ar fi trebuit sa stie ca insomnia este efectul slabirii functionarii glandelor suprarenale si asistemului imunitar.
    Si ar fi putut sa-ti prescrie Reishi ( Ganoderma Lucidum, sunatoare,patrunjel,radacina de lemn dulce astragalus ). Cumperi plantele de-a gata de la orice plafar chinezesc.

    ReplyDelete
  2. Multumesc mult, am sa incerc! vad ca nici melatonina nu ma mai ajuta...
    Eu mereu am crezut ca insomnia e efect secundar a tensiunii marite...

    ReplyDelete
  3. Cu mare placere. Plantele si remediile, fortifiaza si chiar incearca sa detoxifice organismul, insa fara o dieta corecta, mare lucru nu se intampla.
    E un fel de : unul incarca, altul descarrca, noi cu spor muncim... Dar presupun ca naturopatul ala chinez v-a spus deja asta ...

    ReplyDelete
  4. nenea ala abia vorbea engleza. Mare parte din cuvinte mi le arata tiparite: simptom, chist si tot asa...
    Si totusi sunt contrariata de ce ati spus mai sus de sistemul imunitar slabit: n-am avut nici o raceala de nu-mi aduc aminte cand...singura problema a fost iritis, si e pe cale sa se rezolve...

    ReplyDelete
  5. Magne B6 ai incercat Mariuco! Sau Blanquette de Limoux! Merge de minune la mine. Dupa o cupa sunt gata sa dorm o saptamana, in urmatoarele 10min. :)
    M-a amuzat istoria cu chinezul tau, zau!

    ReplyDelete