Saturday, June 12, 2010

Anti Green

Nu ma intelegeti gresit, imi place natura, imi place in natura, imi place la tara, imi plac toate vietuitoarele aciuiate pe langa ferma omului. Am avut pisic, Tanu, ramas in tara, e cel din profil, am avut la viata mea iepuri, hamsteri. As creste si pui daca nu ar fi impotriva legii aici.
Am gradina semisalbateca, adica tundem iarba, dar lasam florile sa isi faca de cap, sa creasca nebune, de capul lor, patrunjelul incepe sa devina o pacoste....
Am evitat curcanu in dimineata cu pricina, ma bucur enorm cand vad caprioarele pe marginea drumului (nu-s chiar pe margine, is in padurile, campurile ce marginesc autostrada), is frumoase rau de tot. Nu-s amarate si jerpelite ca alea de la Garboavele, ci is ca Bambi de frumoase.
Dar de la un timp incep sa nutresc ganduri ani green. Nu stiu cand a inceput, nu stiu...poate cand Victor a pus samanta de iarba in spate si tot neamul pasaresc a folosit gradina noastra ca bufet eat as much as you can. Printre toate pasarelele dragutzelele care s-au aciuiat in paduricea din spate e si un distins EL, trebuie sa fie un EL ca altfel nu pot sa imi explic ce e cu atata scandal in fiecare noapte!
Deci nu triluieste si el ca orice pasare care are ceva de ciripit. Nu, el trebuie sa faca un scandal in toata regula, la ore la care alte vietuitoare, printre care si eu, 3 AM, dorm neintoarse.
El trebuie sa zica, sa le zica, sa se certe, sa ciripeasca aton si afon pana iti vine sa sacrifici un papuc in capul lui!
Nu stiu, vine beat noaptea de la carciuma si se cearta cu nevasta? Neah, ca e numai ciocul lui, ea nu se aude, ori o implora sa il lase in cuib, nu stiu! Stiu doar ca ma face de cap, ma aduce la punctul in care ma duc si imi iau puscoci, platesc fee la asociatia vanatorilor de pasaroi enervanti, si il kilaresc! Total!
Am zis!

2 comments:

  1. Cel mai frumos gand cea mai frumoasa priveliste iti poate misca adancul sufletul , de acolo si ciripitul pasarelelor poate fi luata drept terapie .Altii dau bani pentru asa ceva .
    Sanatate si pace.

    ReplyDelete
  2. acasa in tara,in copilarie, si io aveam de furca cu o cucuvea aciuata in dudul de la fruntea casei;imi provoca o teama de ma bagam toata sub patura.Mai era si vremea imperecherii pisicilor care faceau o atmosfera erotico-grotesca;nu credeam ca voi vorbi cu cineva despre asta,uite ca s a ivit ocazia.

    ReplyDelete