Tuesday, April 27, 2010

Are nevoie de ajutor!

Ultima ora, Filip are adresa de paypal!
danniellm@gmail.com

Multumesc tuturor celor care s-au aratat disponibili sa ajute micul sufletel! Scara la cer faceti!

Va postez povestea micului Filip! Prin fratele meu am ajuns sa ii cunosc parintii si dintr-un copil cu nevoie disperata de ajutor, cum sunt mii de copii in Romania, Filip a devenit copilul pe care il stiu personal ca are nevoie de ajutor!
Dar povestea lui Filip rezoneaza in sufletul meu profund pentru ca si Andrei s-a nascut la 7 luni, 1400 de grame, a stat in incubator luni, doar printr-un miracol ochii nu i-au afectati profund de tubul de oxigen. Asa ca atunci cand Nicu mi-a zis de Filip si lupta lui pentru lumina, sufletul meu a fost strapuns de durerea veche a luptei cu kg, cu fizioterapia, cu gimnastica pentru ochi, cu...
Gata, va las sa cititi povestea lui Filip si va rog ajutati-ma sa facem astfel incat sa aiba un final fericit!

http://razvanfilip.blogspot.com/
VA PREZINT POVESTEA MEA

Buna ziua,

Ma numesc Filip Razvan si m-am nascut odata cu primul fulg de nea, pe 15 decembrie 2009. Am fost atat de nerabdator sa-mi vad parintii si fratiorul incat am venit pe lume prea devreme. Nu m-am gandit ca “mai devreme”, adica la doar 29 saptamani, poate sa nu fie cel mai bine pentru mine.

Cand m-am nascut aveam doar 1 kg si o vointa de fier sa traiesc. Pentru ca medicii nu mi-au dat de la inceput sanse sa supravietuiesc eu m-am incapatanat sa demonstrez ca atunci cand fratiorul meu s-a rugat la Doamne Doamne sa-i dea un fratior cu care sa se joace, nu a facut-o in zadar. Am stat 2 saptamani departe de mama mea intr-o cutiuta pe care medicii o numeau incubator si care ar fi trebuit sa -mi creeze un mediu asemanator cu cel din burtica mamei. Cu toate astea acel mediu cu prea mult oxigen mi-a facut rau la ochisori.

La 1 luna de viata aveam doar 1660 g dar mami a vrut sa ma ia acasa pentru ca si-a dat seama ca nu-mi place acolo in spital si, cum eu eram deja destul de puternic sa respir si sa mananc singur, medicii ne-au dat voie sa plecam.

Acasa ma astepta cu multa bucurie si emotie tati si fratiorul meu Alex dar… nu am stat prea mult acasa pentru ca parintii mei m-au dus la un control la ochisori si asa au aflat ca ochisorii mei sunt bolnaviori. Din cauza oxigenului pe care l-am primit cand m-am nascut sau cine stie, poate pentru ca am fost asa grabit, sufar de Retinopatie de Prematuritate (ROP), ceea ce inseamna ca retina din ochisorii mei s-a desprins adica eu nu voi putea sa vad niciodata?!?

Va dati seama ce mahniti si tristi au fost parintii mei insa cel mai suparat a fost fratele meu care, desi nu a inteles prea bine despre ce e vorba, pentru ca are doar 5 ani, s-a oferit sa-mi dea macar un ochisor de-al lui de ajutor pentru ca nu vrea sa fiu bolnavior deloc.

Eu nu m-am lasat mai prejos si m-am hotarat ca trebuie sa-i ajut pe parinti in lupta lor asa ca am fost puternic si am rezistat la 2 operatii laser si o operatie de vitrectomie pentru care a trebuit sa merg tocmai in Ungaria si care ar fi putut salva ochisorii mei . Din pacate nu a fost asa pentru ca ROP a avut o forma agresiva in cazul meu si a dus la desprinderea retinei in ambii ochisori.
Mami si tati nu se dau batuti si nu vor sa accepte faptul ca eu nu le voi putea vedea niciodata chipul lor, al fratiorului meu si al celor care ma iubesc, ca nu voi putea alerga sau ca nu voi putea face intrecere cu bicicletele cu Alex, asa cum el si-a dorit.


Asa ca s-au pus pe cautat peste tot un tratament pentru ochisorii mei.

Si pentru ca nu si-au pierdut increderea si nici speranta ca eu voi putea macar sa zaresc lumina zilei si, in viitor, cu multe exercitii pentru stimularea vederii voi putea sa vad si alte minuni ale lumii din jurul meu, o raza de lumina a venit tocmai din America unde, la o clinica din Detroit un domn doctor imi poate reatasa retina printr-un procedeu tare complicat in care foloseste enzime din sangele meu sau al mamei.

E o sansa pentru mine si sunt hotarat sa lupt pentru ea insa nu pot singur deoarece pentru aceasta operatie am nevoie de 30 000 $.

Mami, tati si cei care ma cunosc si ma iubesc lupta sa stranga acesti bani insa eu stiu ca sunt prea multi iar timpul e foarte scurt.

Ca sa va explic pentru ce imi sunt necesari asa de multi bani am sa va transcriu mai jos raspunsul primit din America:

ASSOCIATED RETINAL CONSULTANTS, PC

SURGICAL FEE SCHEDULE

PRELIMINARY TREATMENT COST FOR DRS. TRESE, CAPONE, & DRENSER:

The following is an estimate of the main expenses that you will incur during your medical evaluation and potential surgery. Please note that all amounts are subject to change and that the funds are payable in U.S. currency only.

Physician Expenses

(PAYABLE BEFORE ADMIT):

INITIAL OFFICE VISIT $350.00

CHARGE, PER SURGERY $5,400.00 (Per Eye)

ANESTHESIA, PER SURGERY $900.00 (Per Eye)

TECH. SURGICAL ASSISTANT $1,100.00 (Per Eye)

NOTE: These expenses are for one eye. If both eyes have surgery, then these same charges would be billed for the second eye.

Additional Hospital Expenses

(PAYABLE BEFORE ADMIT):

EACH ADMISSION $8,900.00

TOTAL APPROXIMATE MEDICAL EXPENSES FOR SURGERY ON ONE EYE

$15,520.00

(Includes physician expenses & approx. hospital charges)

Adica toate astea s-ar traduce cam asa:

Consultatie initiala doctor : $350.00

Operatie: $5,400.00 (pentru un ochi)

Anestezie: $900.00 (pt un ochi)

Asistent operatie: $1,100.00(pt un ochi)

Cheltuieli de spitalizare: $8,900.00

Cheltuieli transport: $3000

Cheltuieli locale: $ 3000 ( pentru ca nu voi putea sa plec din SUA decat dupa trei saptamani de la operatie calatoria cu avionul fiindu-mi interzisa din cauza altitudinii)

Tot ce va rog este sa ma ajutati sa o pot vedea pe cea care mi-a dat viata si care sufera foarte tare, sa o pot privi in ochi, sa-i sterg lacrimile si sa-i spun c-o iubesc.

Fara ajutorul vostru, al celor care puteti, nu voi ajunge niciodata sa-mi vad visul cu ochii.

Vreau sa ma joc cu fratele meu, sa ne intrecem cu bicicletele, sa jucam fotbal , sa ne uitam impreuna la desene animate sau sa coloram.

Cei care aveti un suflet mare si doriti sa fiti alaturi de mine in aceasta incercare o puteti face in conturile pe care parintii le-au deschis pentru mine.

Va multumesc tuturor celor care ma vor ajuta financiar dar si celor care ma vor ajuta doar cu un gand bun.

Cont: RO15RNCB0748032381840001 RON

Numele bancii: Banca Comerciala Romana (BCR), Sucursala Galati

Adresa bancii: Strada Brailei, Nr. 35, Galati, Judetul Galati

Titular cont: Cioc Ancuta Laura

CNP-ul titularului: 2770706170433

Adresa titularului: Str.Textilistilor,nr 2, bl. B1, ap 95, Galati, Romania





Cont: RO26RZBR0000060012514380 EUR

BIC /SWIFT: RZBRROBU

Numele bancii: Raiffeisen Bank, Agentia Galati

Adresa bancii: Strada Brailei, Nr. 31, Galati, Judetul Galati

Titular cont: Cioc Mihaita

CNP-ul titularului: 1770608170388

Adresa titularului: Str.Textilistilor,nr 2, bl. B1, ap 95, Galati, Romania





Cont: RO58RZBR0000060012514386 USD

BIC /SWIFT: RZBRROBU

Numele bancii: Raiffeisen Bank, Agentia Galati

Adresa bancii: Strada Brailei, Nr. 31, Galati, Judetul Galati

Titular cont: Cioc Mihaita

CNP-ul titularului: 1770608170388

Adresa titularului: Str.Textilistilor,nr 2, bl. B1, ap 95, Galati, Romania

Ne puteti contacta la tel 0742.257251 si 0742.211051


3 comments:

  1. Am pus povestea lui si pe un alt forum al Asociatiei MAME: http://babycafe.ro/index.php?option=com_fireboard&Itemid=233&func=view&id=101811&catid=27#101811

    ReplyDelete
  2. as vrea foarte mult sa pot ajuta acest copil.
    ai un premiu pe blogul meu,vino si l ia!

    ReplyDelete
  3. maru, ce mai stii de filip? mai este valabil un paypal, as vrea sa ajut si eu. raluca

    ReplyDelete